În luna noiembrie, activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava a avut ca obiectiv principal realizarea “Programului de acţiuni al Inspectoratului Teritorial de Muncă pe anul 2013″, a obiectivelor stabilite potrivit legilor în vigoare.

În perioada mai sus menţionată, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au efectuat un număr de 445 controale, din care 329 în domeniul relaţiilor de muncă şi 116 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate un număr de 223 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 261.500 lei.

În urma celor 329 de controale efectuate s-au aplicat un număr de 102 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 227.000 lei.

Totodată inspectorii au scos la iveală faptul că 9 angajatori aveau la muncă persoane fără forme legale de angajare, în timp ce 11 persoane au fost depistate că își desfăşurau activitatea fără forme legale de angajare. Pentru aceste fapte s-au aplicat amenzi în valoare de 100.000 lei.

Pe de altă parte inspectorii de muncă au efectuat un număr de 116 controale, iar în urma acestora s-au aplicat un număr de 121 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 34.500 lei.

Tot în luna noiembrie la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost comunicate un număr de 9 evenimente. Firmele au primit sancțiuni pentru neasigurarea de către angajator a unei instruiri adecvate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; neorganizarea activităţii de prevenire şi protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională; nu s-au asigurat sortimentele necesare de echipament individual de protecţie adecvat condiţiilor de muncă; nu s-au comunicat producerea evenimentelor și nu s-au semnalizat zonele periculoase.

„Ca urmare a interogării registrului general de evidenţă a salariaţilor s-a constatat faptul că la data de 1 decembrie figurează ca fiind înregistrate un număr de 109.561 contracte individuale de muncă active din care 101.211 pe durată nedeterminată şi 8.350 pe durată determinată. Pe de altă parte în luna noiembrie au fost înregistrate 172 petiţii primite, din care 164 au fost soluționate”, a declarat inspectorul șef al ITM, Romeo Butnariu.

 

Comentarii Facebook

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.