În perioada 26-28 februarie, poliţişti din structurile de ordine publică şi poliţie rurală din cadrul IPJ Suceava, împreună cu specialişti din cadrul ITRSV Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori, a furtului, prelucrării, transportului şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Echipele de control au constatat 4 infracţiuni, din care: 3 tăieri ilegale şi 1 furt de arbori,au aplicat 367 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 91.264 lei, confiscând 134 mc material lemnos, în valoare de 19.063 lei.

Pe 26 februarie, pe raza Ocolului Silvic Pătrăuţi, au fost depistaţi 4 bărbați cu vârste între 21 și 69 ani, toţi din comuna Dărmăneşti, care au tăiat 57 arbori foioase. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

O zi mai târziu, poliţiştii au surprins 3 bărbați din comuna Dornești, în timp ce tăiau arbori de esenţă frasin, pe raza Ocolului Silvic Marginea.

„Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, întrucât au mai comis astfel de fapte”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.