Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a efectuat în cursul lunii octombrie 363 acţiuni de control, în urma cărora s-au înregistrat 142 de amenzi, în valoare totală de 189.950 de lei.

Potrivit comisarul Şef Adjunct, Vasile Latiş,  în cursul lunii amintite, au fost înregistrate şi 122 de reclamaţii. Toate acţiunile de control s-au efectuat în scopul cercetării reclamaţiilor şi a desfăşurării unor acţiuni tematice, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. S-au efectuat 48 de acţiuni de control, aplicându-se 28 de amenzi, în valoare de 56.400 de lei, oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 485,8 lei. Ca deficienţe, s-au constatat lipsa preţurilor, produse expirate şi promoţii la care nu se poate face raportarea la preţul de bază, neexistând produsul de referinţă. O parte dintre controale au urmărit respectarea prevederilor legale privind condiţiile de păstrare-depozitare impuse de producător a produselor comercializate în farmacii.

Comisarii judeţeni au verificat şi respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor în spălătorii auto. S-au efectuat 33 de controale, aplicându-se 9 amenzi, în cuantum de 8.400 de lei. Principalele aspecte constatate sunt lipsa afişării tarifelor şi lipsa firmei.

Nu în ultimul rând, a fost verificată şi respectarea prevederilor legale privind comercializarea pâinii şi a produselor de panificație. După cele 35 de acțiuni de control, s-au dat 8 amenzi, în valoare de 6.900 de lei, pentru neafișarea prețului la kilogram sau pentru lipsa afișării gramajului.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.