În cele aproape trei luni din acest an, cei șase inspectori din cadrul Administrației Bazinale de Apă Siret au efectuat 51 de controale privind exploatările de agregate minerale. Directorul SGA Suceava, Bogdan Piticari, a declarat că neregulile constatate au fost sancționate contravențional, în funcție de gravitatea faptei, fiind totodată stabilite și măsurile de remediere.
„Inspectorii au aplicat șase amenzi în valoare totală de 370.000 lei, precum și opt avertismente. De asemenea, în cazul a două societăți depistate că extrăgeau agregate minerale fără să dețină acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, pe lângă amenzile în valoare de 75.000 lei fiecare, colegii noștri au luat măsuri de recuperare a prejudiciului, calculat la 87.250 lei. Nu în ultimul rând, în cazul unei societăți, a fost înaintat un denunț către organele de cercetare penală”, a declarat directorul SGA Suceava, Bogdan Piticari.
Reamintim  că orice activitate care are legatură cu apele se poate realiza numai în condițiile legii și doar dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate de SGA Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.