În perioada 10-12 aprilie, echipe mixte de control formate din polițiști ai Serviciului de Investigarea Fraudelor, Serviciul de Ordine Publică şi specialişti silvici din cadrul ITRSV Suceava au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activități de prelucrare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 53.000 lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat 32 mc material lemnos (buştean răşinoase), în valoare de 8.709 lei.

În cadrul verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Mănăstirea Humorului, ce are ca obiect de activitate şi debitarea materialului lemnos, s-a constatat faptul că agentul economic a transportat şi înregistrat în gestiunea societăţii cantitatea de 32 mc buştean răşinoase, fără provenienţă legală.

În acest scop, agentul economic a consemnat pe avizul de transport, ca document de provenienţă, un alt aviz de însoţire pe care îl mai utilizase anterior ca document de provenienţă pentru un alt transport de material lemnos, cu aceeaşi cantitate.

În cauză s-a dispus confiscarea cantităţii de 32 mc buştean răşinoase şi sancţionarea contravenţională a administratorului societăţii cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Comentarii Facebook

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.