La nivelul județului Suceava, astăzi 31 martie 2020, la ora 6:00, se aflau în carantină instituționalizată 576 de persoane iar în izolare voluntară la domiciliu 3885 de persoane. Până în prezent au primit aviz epidemiologic, pentru a părăsi regimul de izolare la domiciliu, 2089 de persoane.

Starea de sănătate a persoanelor aflate în autoizolare sau în carantină este monitorizată zilnic de medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Situația persoanelor aflate în izolare la domiciliu este adusă zilnic la cunoștința reprezentanților administrației publice locale pentru ca acestea să poată aplica, la nivel local, măsuri de verificare și sprijin a acestora.

Pentru verificarea respectării măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea COVID 19, în data de 30 martie  2020 au acționat un număr de 242 de polițiști, 113 polițiști locali, 42 de militari MApN și 165 de jandarmi, care au realizat acțiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificare a locațiilor de carantinare și verificare a societăților economice pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.

Au fost verificate 4 067 de persoane aflate în izolare voluntară sau carantină și 91 de unități economice.

Echipele mixte formate din polițiști, jandarmi polițiști locali dar și din cadre ale MApN, au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, valoarea totală a acestora fiind de 199,750 lei.

La nivel național:

De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 15 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Poliția de Frontieră a întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 990 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în ultimele 24 de ore, 8.276 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.174.104 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.