În acest sfârșit de săptămână, efectivele de jandarmi au acţionat în permanență pentru menţinerea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor și faptelor antisociale, pentru respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane, pe pârtii și în stațiunile turistice.

Pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, jandarmii suceveni au desfășurat activități de informare și verificare în spațiul public, fiind aplicate un număr de 71 sancțiuni contravenționale (43 avertismente scrise și 28 amenzi) în valoare de 15.200 lei, pentru nepurtarea măștii de protecție și circulația nejustificată în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Totodată, în cadrul misiunilor de menținere a ordinii și liniștii publice au fost aplicate un număr de 34 sancţiuni contravenţionale (3 avertismente scrise și 28 amenzi) în valoare de 7.100 lei, pentru tulburarea ordinii publice, a liniștii locuitorilor, participare la scandal și consum de băuturi alcoolice în spații publice. Echipajele de jandarmi de pe raza municipiului Fălticeni au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de contrabandă cu țigări.

De asemenea, jandarmii au fost prezenți la datorie în zona râurilor și pe drumurile forestiere din județ, pentru a desfășura acțiuni de prevenire și combatere a pescuitului ilegal, dar și a faptelor ilegale în domeniul silvic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.