Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat în prima jumătate a anului 2016, 468 de acțiuni de control.

Dintre acestea, 134 au fost planificate astfel: 57 în domeniul poluării industriale și 77 în domeniul biosecurității și ariilor naturale protejate. Din cele 334 de controale din categoria celor neplanificate, 121 dintre acestea s-au efectuat în urma sesizărilor primite la sediul instituției, 15 în urma autosesizării comisarilor de mediu, 30 de controale au fost dispuse de Comisariatul General al Gărzii de Naționale de Mediu, 2 controale au avut scopul de a verifica respectarea măsurilor din actele de reglementare, alte 2 au vizat ducerea la îndeplinire a unor măsuri impuse. Celelalte 164 de acțiuni de control au avut loc conform protocoalelor încheiate în acest sens cu instituțiile abilitate din județul Suceava.

garda de mediu suceavaPrintre abaterile constatate de controlori se numără funcționarea neconformă a instalațiilor de epurare a apelor uzate, efectuarea de lucrări fără avizul Gărzii de Mediu, neasigurarea colectării și transportului a deșeurilor, distrugerea cuiburilor de păsări, pășunatul animalelor  în ariile protejate sau desfășurarea de activități de pescuit recreativ în perioada de prohibiție.

Comisarii de mediu au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 227.000 lei. De asemenea, s-a înregistrat și un caz de urmărire penală ca urmare a încălcării grave a prevederilor actelor normative referitoare la protecția mediului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.