Joi, 25 ianuarie, Poliția Municipiului Rădăuți în cooperare cu Poliţia Orașului Vicovu de Sus, a organizat o acţiune preventiv-reactivă pe raza de competență pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, a excesului de viteză şi a altor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în cadrul acţiunii au fost constatate 6 infracţiuni, fiind aplicate 27 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.570 lei. De asemenea, a fost reţinut un certificate de înmatriculare.

La 25.01.2018, în jurul orei 13.00, în timp ce acționa pe DN 2H, pe raza comunei Gălănești, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălăneşti a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului condus de un localnic de 36 de ani, însă acesta nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea autovehiculului pe o distanță de aproximativ 1,5 km, reușindu-se imobilizarea autoturismului și a conducătorului auto.

Cu ocazia controlului, poliţiştii au constatat faptul că datele din certificatul de înmatriculare prezentat de bărbatul de 36 de ani nu corespund cu datele autovehiculului, seria de șasiu înscrisă în certificat fiind diferită față de seria șasiului autovehiculului identificat în trafic. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, numerele aplicate aparținând unui alt autoturism. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat din anul 2012 ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni la regimul circulației rutiere.

În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a bărbatului de 36 de ani, care a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, în cursul zilei de 26.01.2018 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea unor măsuri privative.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.