În cadrul acțiunilor desfășurate în aceste zile, au fost verificate 163 de mijloace de transport, fiind aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe cu măsura avertismentului pentru neportul măștii de protecție scopul principal fiind conștientizarea cetățenilor și a transportatorilor cu privire la necesitatea respectării acestor măsuri pentru limitarea răspândirii SarsCov2.

”Cunoscând eficiența măștilor de protecție, credem că este important să conștientizăm pericolul infectarii cu noul coronavirus și să alegem informat și responsabil să purtam masca, pentru a preveni infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Când o persoană infectată tușește, poate elimina printr-un singur episod de tuse până la 3.000 de picaturi respiratorii.

Prin urmare, măștile de protecție ajută la reducerea transmiterii in comunitate, in special dacă sunt utilizate in transportul public si in zonele aglomerate.

Pentru a folosi corect masca de protecție trebuie să ne asigurăm că urmăm pașii de mai jos:

  • Inainte de a pune masca pe față, spală-te pe maini cu apă și sapun sau folosește o soluție dezinfectantă;
  • Acoperă-ți gura și nasul cu masca și asigură-te că nu există decalaje intre fața și mască;
  • Evită să atingi masca în timp ce o folosești; dacă totuși atingi masca, spală-te imediat pe mâini cu apă și săpun sau folosește o solutie dezinfectantă;
  • Schimbă masca cu una nouă imediat ce observi că s-a umezit și nu reutiliza maști de unică folosință;
  • Atunci când vrei să-ți scoți masca, evită să atingi partea din exterior, care poate fi contaminată cu microbi. Pune masca intr-o pungă de unică folosință și arunc-o la coș.

Reamintim că în conformitate cu legislația în vigoare și  Ordinul Comun al Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății nr. 156 din 25.10.2021 se instituie obligativitatea portului măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, preum și la locul de muncă și mijloacele de transport în comun”, se arată într-un comunicat transmis duminică de IPJ Suceava.

De asemenea, poliţiştii suceveni au anunțat că vor intensifica acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea sau sancționarea nerespectării legislației în domeniu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.