În seara precedentă, în intervalul orar 22:00-06:00 la nivel județean au acționat peste 150 de polițiști dar și jandarmi și polițiști locali. Polițiștii din cadrul IPJ Suceava au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de 77.400 lei pentru nerespectarea prevederilor privind interzicerea deplasărilor după ora 22:00, respectiv încălcarea prevederilor art. 5 al Ordonanței Militare nr. 2.

S-a continut si difuzarea solicitarii de a rămâne în case prin intermediul mijloacelor acustice din dotarea autospecialelor de poliție.

Activitățile vor fi permanentizate având în vedere că începând de astăzi s-a restricționat total circulația persoanelor în afara situațiilor prevăzute la art. 4 din Ordonanță.

„În completarea activităților desfășurate ieri de polițiști vă informez si cu privire la faptul că polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de identificare si sancționare a celor care încearcă să facă specula în aceste momente grele și profită de lipsa de pe piață a echipamentelor de protecție.

Astfel, au fost identificați doi agenți economici care comercializau fără respectarea prevederilor legale și fără avize sanitare măști de protecție. Au fost confiscate 298 măști si au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 (privind actele de comert) în valoare de 10.000 lei. Ca si aspect pe care vreau sa îl aduc în discuție, măștile erau comercializate cu 3 lei/buc către agenți economici tertiari care la randul lor le vindeau si cu 6 lei/buc. Cam asta au înțeles unii din starea de urgență”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.