Miercuri, 15 septembrie, lucrătorii Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență și având de verificat persoanele de pe raza comunei Vama în ceea ce privește respectarea izolării și carantinării la domiciliu conform legii, s-au deplasat pe raza comunei Vama, satul Strâmtura, la domiciliul numiților L. R., de 40 ani, L. A., de 36 ani, și a fiului lor de 17 ani, persoane față de care la data de 13.09.2021 s-a dispus de către Direcția de Sănătate Publică masura carantinării la domiciliu până la data de 26.09.2021.

 La imobil nu a fost identificată nici o persoană iar cu ocazia contactării telefonice s-a luat legătura cu L. R. care a relatat ca se află împreună cu L. A. și adolescentul în fondul forestier la cules de ciuperci.

De asemenea, s-a procedat la verificarea adresei din com. Vama, sat Strâmtura, la care figurează ca fiind în carantină numita B. G. de 39 ani  și fiica acesteia minoră în vârstă de 12 ani,  în perioada 06.09.2021 – 19.09.2021.

Întrucât nu a fost identificată nici o persoană s-a procedat la efectuarea de verificări, rezultând că acestea au plecat în cursul dimineții zilei de 14.09.2021, de la domiciliu, la cules de ciuperci în Fondul Forestier Național, fără a mai reveni, neputându-se stabili locația exactă în care acestea se află în prezent.

Date fiind cele constatate, s-a procedat la sancționarea numiților B. G., L. R., L. A. și a fiului acestora, în baza prevederilor art. 65 lit.i din Legea nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 2000 de lei fiecare.

Față de persoana minoră nu s-a luat nicio măsură contravențională, motivat de faptul că aceasta nu răspunde contravențional la acest moment.

Pentru clarificarea situației a fost informată Direcția de Sănătate Publică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.