Duminică, 22 martie 2020, echipaje mixte formate din polițști, polițiști locali și jandarmi, în urma măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea COVID 19, au efectuat verificări care au vizat 933 de persoane aflate la domiciliu în autoizolare, 52 de unități economice și 862 de persoane aflate în carantină.  La acțiunile de verificare au participat 187 de polițiști, 39 de polițiști locali și 33 de jandarmi.

Dintre persoanele aflate în izolare voluntară la domiciliu patru au fost identificate că NU respectau măsura autoizolării motiv pentru care au fost sancționate contravențional.

O altă sancțiune contravențională a fost aplicată unei unități economice care nu a respectat interdicțiile impuse în timpul Stării de Urgență. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 17 000 lei. În ultimele zile au fost verificate 2375 persoane aflate în izolare voluntară, iar de la emiterea ordonanței militare au fost verificate 118 unități economice.

Până în prezent au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 301.300 lei din care, majoritatea -27 de sancțiuni- pentru nerespectarea măsurii autoizolării.

Conform Ordonanței Militare nr. 2/21.03.2020, începând cu data de 23.03.2020, ora 22.00 intră în vigoare restricțiile de circulație impuse pe timpul nopții în intervalul 22:00- 06:00 și recomandările de a nu părăsi locuința în intervalul 06.00- 22.00 decât pentru desfășurarea activității profesionale și din motive personale ce țin de satisfacerea nevoilor personale (asigurare de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie și cele necesare desfășurării activității profesionale), asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată la distanță, deplasări scurte în apropierea locuinței etc.

„Facem din nou apel la cetățeni să respecte măsurile transmise de autorități și să se informeze doar din surse oficiale! De la data publicării în M.Of. a Ordonanței Militare nr. 2/ 2020 au intrat în vigoare prevederile conform cărora persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii cu Covid 19, care părăsesc locatia, în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autoritătilor competente sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate si sunt conduse de fortele de ordine publica și plasate direct in carantină sub pază”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului Județului Suceava.

Deasemenea persoanele carantinate ca măsură de prevenire a răspândirii cu Covid-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate fără aprobarea autorităților competente sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile. Aceste măsuri suplimentare NU exonerează persoanele respective de răspunderea contravențională sau penală!

„Stimați cetățeni, haideți să ne protejăm seniorii, grupa cea mai vulnerabilă în fața COVID 19, să-i ajutăm să depășească aceste momente prin implicare civică și responsabilitate socială! Dați o șansă copiilor voștri să crească lângă bunici și părinți sănătoși, să învețe din aceste vremuri grele ce înseamnă să fii un cetățen responsabil și implicat în viața comunității!”, au conchis reprezentanții Prefecturii Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.