Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava au organizat o amplă acţiune de verificare a mai multor unităţi economice, având în vedere faptul că în această perioadă se înregistrează o creştere a volumului tranzacţiilor monetare, persoanele venite din străinătate, dar şi turiştii şi sucevenii care îşi doresc să meargă în concedii apelând la casele de schimb valutar, punând în circulaţie valori monetare crescute. De asemenea, având în vedere organizarea Festivalului de artă medievală Suceava dar şi a altor evenimente culturale şi sociale pe raza judeţului au fost desfăşurate acţiuni de control a comercianţilor pentru prevenirea actelor ilicite de comerţ.

Astfel, în perioada 18 – 19 august 2017,  Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat precum și a schimbului ilegal de valută, pe raza municipiilor Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Vatra Dornei, C-lung Moldovenesc și a orașului Gura Humorului.

Au fost verificate 49 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale/familiale.

În cadrul acţiunilor de control au fost constatate 4 infracțiuni.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 128.600 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare 6.000 lei, constând în țigări, alcool, bunuri industriale, articole de îmbrăcăminte, valută, etc.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, siguranţa turiştilorşi sucevenilor, precum  şi legalitatea actelor de comerţ fiind obiective prioritare ale poliţiştilor.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.