Joi, 2 mai 2019, Ocolul Silvic Dorna Candrenilor a organizat acțiunea de împădurire din cadrul programului național „Luna Pădurii 2019”.

Activitatea de împădurire desfășurată în zona Poiana Negri – Pârâul Pietri a fost realizată de 40 militari și personal civil al Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” sub asistența tehnică a 20 silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor. Acestei acțiuni s-au alăturat și voluntari din comuna Dorna Candrenilor.

În cadrul acestei acțiuni au fost plantați 2.500 puieți de molid pe o suprafață de 0,5 ha. pe un teren accidentat și greu accesibil. Deși condițiile au fost dificile – teren pietros și abrupt – cei 40 vânători de munte au dus la bun sfârșit acțiunea de împădurire datorită pregătirii lor fizice în medii cu dificultate ridicată.

Acțiunea de împădurire s-a desfășurat sub îndrumarea inginerului Nicolae Hurghiș, șef al Ocolului Silvic Dorna Candrenilor și a sublocotenentului Alexandra Lucuțari și subofițerului de comandă, plutonier adjutant principal Gheorghe Iacob din cadrul Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoș Vodă”.

„Ocolul Silvic Dorna Candrenilor mulțumește domnului locotenent colonel Iulian-Ilie Cristian Arsene, comandantul Batalionului 17 Vânători de Munte «Dragoș Vodă», pentru implicarea vânătorilor de munte în acțiunea de împădurire din cadrul programului național «Luna Pădurii 2019»”, a transmis inginerul Nicolae Hurghiș, șeful Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.