În baza planului avizat la nivelul conducerii IPJ Suceava, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, au desfăşurat o amplă acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în municipiul Suceava dar şi în zona rurală arondată. La acţiune au fost cooptaţi şi poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi şi Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus.  

Acţiunea a fost organizată în data de 26/27 octombrie 2017, între orele 14.00 – 06.00 fiind vizate principalele cauze generatoare de accidente grave, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză, depăşirile neregulamentare şi consumul de alcool la volan.

În intervalul orar 14.00 – 20.00 acţiunile au fost direcţionate în special pe drumurile naţionale şi europene pentru identificarea celor care conduc cu viteză excesivă, iar după orele 20.00 s-a acţionat în interiorul localităţilor pentru identificarea celor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.

La acţiune au participat peste 60 de poliţişti cu 28 de autospeciale de poliţie.

Au fost verificate 343 de autovehicule identificate în trafic şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 186 de conducători auto.

Au fost aplicate 193 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 81.210 de lei.

Au fost reţinute pentru diverse abateri la regimul rutier, în special pentru depăşiri neregulamentare şi viteză excesivă 18 permise de conducere.

De asemenea, au fost retrase 31 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii au fost constatate 5 infracţiuni, toate la regimul rutier.

Exemple:

La data de 26.10.2017, orele 16.10, un tânăr de 21 ani din Capu Codrului, comuna Păltinoasa, a fost depistat în mun. Suceava în timp ce conducea autoturismul cu număr de înregistrare  provizoriu. Procedându-se la verificarea numărului de înregistrare s-a stabilit faptul că a fost atribuit altui autoturism. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe dr. public a unui vehicul  cu numere false de înmatriculare”.

La data de 26.10.2017 ora 20.50,  un bărbat de 46 din com. Dărmăneşti,  a fost depistat în timp ce conducea autoturismul, având dreptul de conducere suspendat, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea sub influența alcoolului” și ”conducere cu permisul suspendat”.

La data de 26.10.2017, ora 20.30,  un bărbat  de 63 ani comuna Pătrăuţi, a fost depistat pe DJ. 209D pe raza comunei Mitocu Dragomirnei în timp ce conducea autoutilitara, având dreptul de conducere suspendat. În cauză s-a întocmit dosar ce cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La data de 27.10.2017, în jurul orelor 01:40,  un tânăr de 23 ani din comuna Arbore, a condus autoturismul pe D.J. 178, pe raza localităţii Botoşana, având o concentraţie alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat . În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

De remarcat faptul că în urma derulării acţiunii de amploare nu au fost înregistrate evenimente rutiere în acesată zonă, activităţile urmând a fi continuate pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.