Marți, 13 august, Ana F., din mun. Vatra Dornei, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, sora sa, Aurica F., de 71 de ani, din aceeași localitate, a plecat în ziua precedentă în intervalul orar 08:00 – 09:00 spre pădure și nu s-a mai întors.
Din primele verificări a rezultat că  Aurica F. locuiește împreună cu sora sa, Ana F., iar în data de 12.08.2019, acesta a plecat în jurul orei 09:00 spre pădurea situată în apropiere, respectiv pe strada Silvicultorului, cu intenția de a culege fructe de pădure.
În urma audierii numitei  Ana F. a rezultat că sora acesteia a mai plecat și anterior în pădure cu același scop, întorcându-se ulterior, cu mențiunea că la momentul plecării aceasta era însoțită de doi câini din gospodărie, care de asemenea nu s-au întors până în momentul de față.
În cauză s-a cerut sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Salvamont, Jandarmeriei și lucrătorilor ISU, constituindu-se echipe mixte de căutare.
La 13 august, în jurul orei 09:20, persoana dispărută a fost identificată pe muntele Colăcelu la altitudinea de 890-900 metri, lângă tulpina unui brad din zona împădurită, unde stătea cu cei doi câini.
Aurica F. era conștientă și a declarat că în seara zilei de 12 august 2019 a alunecat, s-a simțit obosită și nu a mai putut să se deplaseze la domiciliu, motiv pentru care s-a adăpostit în locul unde a fost găsită.
Declarativ susnumita nu a fost victima vreunei agresiuni, a fost ridicată cu ajutorul unui echipaj salvamont, iar de la baza muntelui a fost preluată de echipajul unei ambulanțe și transportată la Spitalul din municipiul Vatra Dornei pentru acordarea de măsuri de prim-ajutor medical, fiind internată.
În căutări, polițiștii au fost sprijiniți de lucrători din cadrul Detașamentului de Jandarmi Vatra Dornei, lucrători din cadrul detașamentului I.S.U. Vatra Dornei, Serviciul Salvamont Vatra Dornei și pădurarul de canton silvic din zonă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.