Mai multe proiecte de dezvoltare a comunei Poieni Solca, care poartă semnătura edilului Dumitru Lăzărean, sunt în prezent în implementare, iar unele dintre ele au fost deja finalizate. 

Dacă, de curând, două tronsoane de drum ce însumează 3,4 kilometri au fost finalizate, la jumătatea lunii octombrie urmează să demareze un nou proiect important ce prevede asfaltarea a încă patru tronsoane de drum, de 5 kilometri,

Primul proiect a fost realizat cu fonduri guvernamentale, atrase prin Compania Națională de Investiții, și a prevăzut asfaltarea tronsonului cuprins între Racova și Drumul Comunal 19, cel care vine dinspre Botoșana, și a tronsonului cuprins între Drumul Comunal 19, de la fostul primar Simion Jucan, și până la Gheorghe Toderaș. Aici, pe lângă lucrările propriu-zise, s-au mai efectuat și șanțuri, podețe și rigole carosabile.

Tot cu fonduri guvernamentale, de data aceasta atrase prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, 5 kilometri de drum, împărțiți în patru tronsoane, urmează să fie modernizați.

„Licitația pe acest proiect a fost finalizată, iar în cea de-a doua parte a lunii octombrie urmează să demareze lucrările. Cei cinci kilometri vor deservi o importantă parte din comunitatea noastră, oameni care au sperat de-a lungul anilor că și ulița lor va vedea asfaltul”, a declarat primarul comunei Poieni Solca, Dumitru Lăzărean.

În completarea proiectelor de infrastructură rutieră, anul acesta a fost finalizat și un proiect de nomenclatură stradală. Potrivit edilului, s-a ținut cont de denumirile vechi ale drumurilor, iar acolo unde nu era un nume deja atribuit, străzile au primit denumiri de arbori.

Cu bani de la Uniunea Europeană, în comuna Poieni Solca vor fi amplasate două stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar sistemul de supraveghere video va fi dotat cu 27 de camere de supraveghere, astfel încât nivelul de siguranță în localitate să fie unul ridicat.

„Cele două stații de încărcare vor fi amplasate în zona Racova”, a spus edilul.

Și cum educația rămâne o prioritate pentru primarul de la Poieni Solca, unitatea școlară din comună va fi dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, iar laboratorul de informatică va dispune de aparatură performantă. Dumitru Lăzărean a precizat că acest proiect va fi finanțat cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, contractul de finanțare fiind deja semnat.

„Tot pentru copiii din localitate, vom amenaja și două spații de joacă. Acestea urmează să funcționeze în zonele Prundului și Stadionului. Așteptăm să ajungă și băncile comandate pentru ca cele două spații de joacă să fie funcționale. Și pentru că terenul de fotbal avea urme de uzură, anul acesta am reușit să îl reparăm. Sper ca aceste două investiții să îi desprindă pe copii și tineri de tablete și telefoane și să îi facă să petreacă mai mult timp afară”, a mai spus primarul Lăzărean.

În comuna Poieni Solca mai sunt lucruri de pus la punct, însă cu pași mici și consecvenți, edilul Dumitru Lăzărean va reuși să modernizeze localitatea, dovadă fiind proiectele deja finalizate sau cele în implementare. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.