Ample și importante proiecte sunt în desfășurare în comuna suceveană Iaslovăț, localitatea, condusă de ani buni de către primarul Ion Cotoară, un om iubitor de fapte, dezvoltându-se permanent.
Doar de curând, centrul civic al comunei a fost modernizat, lucrările efectuate prevăzând construirea de trotuare și șanțuri pe o distanță de aproximativ doi kilometri, pe ambele sensuri de mers. Tot în cadrul acestui proiect, la intrarea în gospodăriile oamenilor au fost montate tuburi dimensionate la capacitatea șanțului, pentru scurgerea apei pluviale.
Investiția a fost realizată din bugetul local al comunei, valoarea acesteia ridicându-se la peste 820.000 de lei plus TVA.
„Anul acesta am finalizat de asfaltat și trei tronsoane de drum, de aproximativ 2,7 kilometri în total, acest proiect fiind obținut prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2”, a spus primarul comunei Iaslovăț, Ion Cotoară.
Potrivit edilului, de curând, s-a finalizat și modernizarea celor aproximativ 350 de metri de drum din fața Primăriei, investiția fiind făcută cu bani de la bugetul local al localității.
Deoarece infrastructura rutieră din comuna Iaslovăț este una mare, administrația publică locală continuă să lucreze la noi proiecte de modernizare a drumurilor din localitate, astfel încât toți cetățenii să beneficieze de confort.
Și cum sediul Primăriei reprezintă cartea de vizită a unei localități, se lucrează intens la construirea noii clădiri ce va găzdui unitatea administrativ teritorială. Trebuie precizat că lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat, constructorul estimând că anul viitor lucrările vor fi finalizate.
„Acum se lucrează la acoperișul clădirii și, dacă ne ajută Dumnezeu, anul viitor lucrarea va fi gata”, a adăugat edilul de la Iaslovăț.
Chiar dacă în educație s-a investit constant, și în prezent Primăria Iaslovăț are un proiect în desfășurare la Școala nr. 1 din comună, aici lucrându-se la extinderea clădirii, printr-o structură metalică.
Comuna Iaslovăț rămâne un loc care se dezvoltă inteligent, cu respect pentru tot ceea ce înseamnă tradiţii şi identitate rurală.
Lasa un raspuns