Locuitorii comunei Horodniceni, cu mic cu mare, i-au cinstit pe eroii neamului românesc cu prilejul Zilei Eroilor. Aceștia au depus flori și coroane de flori la Monumentul Eroilor din centrul comunei. La ceremonie au luat parte oficialități, printre care și reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava, și militari, dar și elevi ai Școlii Gimnaziale Horodniceni.

De altfel, coroane de flori au depus și lct. col. Florin Crăciun, șef al Structurii Teritoriale pentru probleme Speciale Suceava împreună cu directorul executiv al Direcției de Administrație Publică Locală din cadrul CJ Suceava, Alexandru Moldovan, dar și reprezentanții Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații.

Primul om al comunei, primarul Neculai Florea, a subliniat că localitatea pe care o păstorește are peste 100 de eroi  de comemorat, oameni ce s-au jertfit pentru independență, pentru unire și pentru libertate.

 

Colonelul în rezervă Florin Petraru, reprezentant al Cultului Eroilor, a ținut să sublinieze că fiecare filă a istoriei țării este pecetluită de eroii români care au luptat pe front și și-au apărat semenii.

Directorul Școlii Gimnaziale Horodniceni, Ionela Iacob, a transmis că, alături de elevii unității școlare a  adus o jertfă pentru eroii neamului, prin timpul pe care l-au petrecut joi, în fața Monumentului dedicat lor.

 

Ziua Eroilor se sărbătorește, în România, în fiecare an, cu prilejul zilei Înălțării Domnului. Această sărbătoare națională comemorează bărbații și femeile care au murit în timp ce serveau în forțele armate.

Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească. În toate bisericile ortodoxe se face pomenirea eroilor români.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.