Anul 2023 a adus multe investiții și schimbări în comuna suceveană Vicovu de Jos și, dacă la începutul verii localitatea administrată de Vasile Țugui ridica, în adevăratul sens al cuvântului, standardele de calitate ale evenimentelor publice, prin inaugurarea mai multor obiective de investiții, toamna aduce noi vești bune pentru vicoveni.

Om al faptelor, edilul de la Vicovu de Jos, anunță că noi investiții, ce se ridică la zeci de milioane de lei, se vor concretiza curând în localitate și vor contribui semnificativ la creșterea nivelului de trai.

Fie că vorbim de finanțări guvernamentale și europene, fie de bani de la bugetul local, în comuna Vicovu de Jos fondurile sunt administrate corect, dovadă fiind multele proiecte ce s-au concretizat deja în investiții sustenabile, ce au schimbat, la propriu, fața comunei.

„Nu sunt adeptul fotografiilor cu o hârtie în mână! Prefer faptele concrete și, de aceea, deși lucrăm la multe proiecte, anunț noile investiții abia după ce este semnat contractul de finanțare. Eu zic că oamenii vor să vadă lucruri palpabile, nu să audă promisiuni”, a spus primarul comunei Vicovu de Jos, Vasile Țugui.

Prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, în Vicovu de Jos vor fi betonați 9,5 kilometri de drum, ce cuprind peste 40 de străduțe. Potrivit edilului, prin implementarea acestui proiect, care se ridică la 14,5 milioane de lei, infrastructura rutieră din comună va fi modernizată în proporție de aproape 100%, celelalte câteva străduțe urmând a fi modernizate foarte curând.

Tot pe PNI „Anghel Saligny”, comuna Vicovu de Jos va fi racordată la gaz metan. Investiția, care se ridică la 42 de milioane de lei, se realizează printr-o asociere cu orașul Vicovu de Sus și comunele Bilca și Mușenița.

Cu bani de la Ministerul Mediului, atrași prin Agenția Fondului pentru Mediu, Școala Remezău va fi reabilitată energetic. Primarul Vasile Țugui a precizat că valoarea investiției este de 4,2 milioane de lei, iar proiectul a fost scos la licitație.

„De asemenea, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, unitățile școlare din comuna noastră vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, astfel încât condițiile din școlile de acasă să fie la fel cu cele din orașe. Pentru această investiție am semnat contractul de finanțare, investiția ridicându-se la 2,2 milioane de lei”, a spus primarul Vasile Țugui.

De altfel, cele două unități școlare din localitate vor dispune de terenuri moderne de sport, investițiile fiind realizate din fonduri proprii ale Primăriei.

Tot cu bani de la bugetul local, va fi construit un nou pod peste Remezău, la Avrămia, valoarea totală a investiției fiind de 1,2 milioane de lei. Potrivit edilului Vasile Țugui, podul va avea o lungime de 16 metri, iar constructorul ce va realiza lucrările a fost deja desemnat.

„La Compania Națională de Investiții (CNI) am depus două proiecte: unul privind Dispensarul uman din localitate și unul privind construirea unei săli de educație fizică pentru elevi. Sper ca demersurile legale să fie făcute cât mai repede, astfel încât să ne putem apuca de treabă și aici”, a mai spus primarul Vasile Țugui.

Și cum agenda de la Primărie nu este niciodată liberă, edilul de la Vicovu de Jos lucrează constant la noi și noi proiecte menite să modernizeze comuna și să crească considerabil calitatea vieții cetățenilor.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.