Luna iunie, se pare ca, nu este doar luna cadourilor pentru copii…iata ca si agentii economici vor primi din partea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, TVA-ul. Operatiunea este in valoare de 1,2 miliarde de lei aferenta deconturilor de TVA cu optiune de rambursare pentru care exista decizie de rambursare aprobata, se arata intr-un comunicat al Agentiei.

In luna iunie au fost cuprinse toate deconturile de TVA, solutionate prin decizii de rambursare inregistrate in baza de date pana la 23 aprilie 2015, exceptie au facut doar deconturile de TVA aferente operatiunilor de import solutionate pana pe 25 mai 2015, dupa cum este mentionat in comunicatul de presa. Deconturile de TVA au fost organizate astfel: deconturi cu compensare si restituire care totalizeaza peste 1 miliard de lei, din care se compenseaza suma de 39,89 milioane lei si se restituie suma de 986,82 milioane lei; deconturi cu compensare integrala in valoare de 90,73 milioane lei; deconturi cu compensare partiala: 90,73 milioane lei.
In situatia compensarilor totale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 986,82 milioane lei, plata efectiva a fost programata in felul urmator: prima transa a fost pe 10 iunie: 354,54 milioane lei; iar transa a III-a va fi pe 30 iunie: 632,28 milioane lei.
In comunicatul ANAF mai este precizat ca ,in transa I au fost incluse si toate deconturile al caror termen de solutionare ear intarziat cu 180 de zile si care au fost cuprinse in selectia lunii curente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.