Necazul unora, avantajul altora. Produsele confiscate de ANAF îşi găsesc loc pe rafturile unor magazine speciale, dar nu stau prea mult acolo. Preţurile foarte mici atrag o mulţime de clienţi, iar mărfurile se vând ca pâinea caldă.

De la haine şi cosmetice, până la încălţăminte, electrocasnice, mașini ori genţi. Toate se găsesc într-o consignație din Oradea, unde bunurile fără acte de provenienţă sunt valorificate. Şi toate sunt mult mai ieftine decât în orice alt magazin.

Ionuț Coș – director executiv serviciul de valorificare bunuri Oradea: Sunt bunuri confiscate şi intrate, potrivit legii, în proprietatea privata a statului, în temeiul unor hotărâri judecătoreşti definitive sau a deciziilor organelor împuternicite să efectueze confiscarea. Preţurile cred că sunt principala atracţie pentru clienţii magazinului.

Atât orădenii, cât și turiștii vin să facă cumpărături în consignație și vânează produsele de firmă sau diferite chilipiruri.

Maşini scoate la licitaţie

Chiar şi maşinile şi ATV-urile şi-au făcut loc în depozit şi aşteaptă să fie scoase la licitaţie.

Preţul de piaţă al unei astfel de maşini ajunge undeva până la 35 de mii de euro, iar preţul de valorificare va fi cel stabilit de comisia de evaluare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.