Într-un document de presă emis ieri, 3 septembrie, de Casa Națională de Asigurări de Sănătate informează că analizele necesare pentru înscrierea copiilor în grădinițe și în creșe pot fi efectuate gratuit, pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie.

Eliberarea documentelor medicale pentru înscrierea copiilor în colectivități se face gratuit de către medicii de familie, în conformitate cu prevederile legale ale Contractului-Cadru și normele de aplicare ale acestuia.

Potrivit instituției, copiii până la 18 ani beneficiază gratuit de documentele menționate, chiar dacă părinții nu sunt asigurați în sistemul sanitar.

De asemenea, și tinerii cu vârste între 18 ani și 26 de ani, care sunt elevi sau absolvenți de liceu, până la începerea anului universitar (dar nu mai mult de 3 luni), ucenici sau studenți și nu realizează venituri din muncă, au dreptul la aceste analize gratuite.

În plus, conform sursei citate, medicii de familie acordă gratuit scutirile medicale pentru copii și actele medicale necesare copiilor aflați în plasament, din cadrul sistemului de asistență socială și protecție a copilului.

„Analizele necesare pentru înscrierea copiilor în colectivitate pot fi efectuate gratuit, pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie”, menționează CNAS.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.