Un accident mai puțin obișnuit s-a înregistrat pe Aeroportul din Suceava. Două avioane ale companiei WizzAir s-au ciocnit la sol, în apropierea pistei de decolare, marți, 14 martie.

Unul era parcat, iar cel care l-a lovit se pregătea să plece spre Germania – plin cu pasageri.

În urma coliziunii, oamenii au fost debarcați pentru că avionul şi-a avariat o aripă. O comisie investighează acum incidentul. În momentul în care avioanele s-au ciocnit, pe pista aeroportului din Suceava se afla și o aeronavă militară, care se pregătea să decoleze cu ministrul de interne Lucian Bode la bord.

Momentul în care un cele două avioane intră în coliziune a fost filmat de pasagerii aflați la bord. O aeronavă era parcată, iar cealaltă, care a provocat accidentul, ieşea de pe platforma aeroportului și se îndrepta spre pistă. O aripă a acesteia din urmă a agățat stabilizatorul orizontal al avionului parcat – chiar dacă cineva, de la sol, făce semne disperate pilotului că urmează coliziunea.

Incidentul a avut loc pe platforma aeroportului din Suceava și ambele avioane implicate aparțin companiei low-cost WizzAir. Avionul care a provocat accidentul urma să plece spre Dortmund, în Germania. Era plin de pasageri.

Florin Hilber, pasager: „Ni s-a zis să ne punem centurile, motoarele erau pornite, și efectiv în momentul în care am plecat de pe loc, nu știu dacă am mers 2 metri, s-au accidentat cu aripile Probabil o eroare de pilotaj.”

După accident, pasagerii care voiau să ajungă în Germania a fost coborâți din avion. WizzAir i-a anunțat că o altă aeronavă îl va duce la destinație: „Toți pasagerii zborului Suceava-Dortmund sunt nevătămați și au fost debarcați în siguranță. Wizz Air pune la dispoziție o aeronavă de înlocuire pentru zborul afectat și va transporta pasagerii la destinație în cursul zilei de astăzi.”

Avioanele care au intrat în coliziune au suferit avarii și nu mai pot fi folosite o vreme pentru zbor. O anchetă a fost declanșată pentru a stabili cauzele incidentului.

Ioan Măriuță, director al Aeroportului Suceava: „Am întrunit o comisie de analiza internă urmând ca mâine să aterizeze și inspectorii de la autoritatea de investigaţie a accidentelor aviatice.”

Nimeni nu a fost rănit în urma ciocnirii la sol a avioanelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.