Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a deschis o anchetă după ce, în urmă cu o săptămână, aproape 100 de elevi și părinți din comuna Bosanci, în frunte cu primarul Neculai Miron, au mărșăluit 10 kilometri până la Inspectoratul Școlar din municipiu, pentru a protesta împotriva funcționării online a școlilor unde rata de vaccinare este scăzută. Pe drum, s-au alăturat marșului participanți și din alte sate învecinate, astfel că în fața Inspectoatului Școlar din Suceava au ajuns circa 500 de oameni.

Direcția pentru Protecția Copilului a cerut Prefecturii Suceava să verifice dacă minorii au fost expuși la situații de risc.

„Am solicitat instituțiilor competente sprijinul în sensul de a verifica dacă au fost respectate drepturile copiilor prezenți la manifestație, deoarece nu trebuie confundat dreptul copilului la liberă opinie și dreptul la exprimare, cu obligarea acestuia de a participa la un eveniment pe care nu îl înțelege pe deplin”, a transmis Georgeta Crețuleac, directoarea DGASPC Suceava”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.