România anilor 2013. Undeva, în județul Suceava, unde localnicii nu își permit altceva decât o bătrână Dacia 1300. Din nefericire, aici legile par a fi valabile doar pentru unii oameni. Ceilalți, intoxicați cu aburii alcoolului, aplică doar legea junglei. Ca din senin, mai mulți oameni au fost amenințați, o mașină a fost incendiată, iar frica îi face pe martori să evite subiectul.

Pe un imaș din vecinătatea comunei Siminicea, la marginea satului Grigorești, teroarea s-a instalat vineri seară, 08 noiembrie, când doi săteni s-au trezit amenințați și cu mașina incendiată. Ca și cum nu ar fi fost suficient, sâmbătă a izbucnit al doilea incendiu, la același autoturism, cel mai probabil pentru a se șterge urmele primului act de încălcare a legii.

Conform victimelor și martorilor oculari, numitul Ilie Tipa, un sătean pentru care legea este doar la nivelul fermei proprietate personală, a băgat teroarea în toată comuna, iar acum a dovedit că este în stare de mult mai mult.

Dacă inițial, martorul cheie al acestei povești era dispus să vorbească despre ce a văzut atât vineri, 08 noiembrie, cât și sâmbătă, 09 noiembrie, în apropierea fermei lui, când l-am intervievat, acesta a dat semnale serioase de frică, încercând să croiască o poveste cusută cu ață albă. Acesta se pare că nu își mai amintea nimic, doar că exista un pericol real ca mica lui afacere să se aprindă de la flăcările mașinii incendiate, aparent, de Ilie Tipa


Din dorința de a afla adevărul, am încercat să stăm de vorbă cu învinuitul, însă angajații fermei ne-au transmis că este la București. Pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă la marginea unui sat aparent liniștit din județul Suceava, vă invităm să urmăriți materialul video următor, unde veți descoperi că și administrația publică locală a fost amenințată de „piromanul din Grigorești”. Tot în următorul material video veți afla cum Inspectoratul pentru Situații de Urgență, din comoditate și pentru a-și ușura munca, a constatat la o oră târzie din noapte, într-un mod cel puțin dubios, faptul că incendiul ar fi izbucnit de la un scurt circuit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.