Suceveanca Ancuța Bodnar și botoșăneanca Simona Radiș au fost nominalizate în cadrul premiilor Federației Internaționale de canotaj pe 2022 (World Rowing Awards 2022) la categoria ”cel mai bun echipajul feminin al anului”.

Campioanele olimpice la Tokyo 2020 în proba de dublu vâsle feminin au câștigat în acest an medalii de aur la Europene, atât la dublu vâsle feminin, cât și la 8^1 feminin, dar și la Campionatele Mondiale, la dublu vâsle feminin.

Ancuța Bodnar, originară din Vatra Moldoviței, a devenit campioană mondială exact în ziua în care a împlinit 24 de ani, iar Simona Radiș a câștigat două medalii de aur în mai puțin de o oră, în probele de dublu vâsle feminin și 8+1 feminin, performanță istorică pentru România, precizează Federația Română de Canotaj.

Contracandidatele româncelor vor fi britanicele Emily Craig și Imogen Grant (dublu vâsle, categorie ușoară), britanicele Heidi Long, Rowan Mckellar, Samantha Redgrave, Rebecca Shorten (patru rame) și olandeza Karolien Florijn, simplu vâsle.

La categoria ”cel mai bun antrenor al anului” a fost nominalizat și italianul Antonio Colamonici, antrenorul lotului olimpic al României. Ceilalți tehnicieni nominalizați pentru această distincție sunt Christian Felkel (Marea Britanie), Michelle Darvill (Olanda) și Viaceslav Zagreba (Ucraina).

Câștigătorii vor fi desemnați de World Rowing pe data de 4 decembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.