Sportivii români au evoluat la canotaj şi tir cu arcul la Jocurile Olimpice de la Tokyo în data de 23 iulie, zi în care este programată şi ceremonia de deschidere, de la ora 14.00.

Dacă la tir cu arcul a fost vorba doar despre o etapă de ierarhizare a sportivelor pe tablou (Mădălina Amăistroaie a ocupat locul 37), la canotaj s-au dat primele bătălii pentru calificarea în fazele avansate.

Emoțiile delegației tricolore s-au îndreptat în special spre Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioane europene și vicecampioane mondiale la dublu vâsle, aceasta fiind ambarcațiunea României cu cele mai mari șanse la medalia olimpică de aur la JO 2020.

În seria a doua, în competiție cu Canada, Italia și ROC (Rusia), româncele și-au spulberat adversarele, impunându-se cu un avans de aproximativ 8 secunde. Mai mult, Bodnar și Radiș s-au calificat în semifinale cu cel mai bun timp.

Calificarea în semifinale a fost obținută și în proba similară masculină, Ioan Prundeanu și Marian Enache clasându-se pe poziția a treia în seria lor.

Ambele semfinale vor avea loc luni.

Rezultatele de vineri ale românilor sunt următoarele:

03.00 Tir cu arcul, feminin, individual, runda de calificare: Mădălina Amăistroaie – locul 37 pe tabloul de 64 de participante
04.50 Canotaj, dublu vâsle, masculin, serii: Ioan Prundeanu, Marian Enache – locul 3 în serie, calificare în semifinale.
05.10 Canotaj, dublu vâsle, feminin, serii: Ancuta Bodnar, Simona Radiș – locul 1 în serie, calificare în semifinale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.