România a cucerit o medalie de aur şi una de bronz, duminică, la cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de canotaj, găzduită de Rotterdam.

Aurul a fost cucerit de Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş la dublu vâsle, cu timpul de 07 min 58 sec 390/1000, urmate de Australia (07:59.110) şi Canada (08:03.770).
Nicoleta Ancuţa Bodnar este originară din județul Suceava, comuna Vatra Moldoviței, și s-a îndreptat spre lumea sportului încă din clasele gimnaziale.

De atunci și până astăzi aceasta a urcat de multe ori pe podium și toate speranțele românilor la victorie s-au pus, de multe ori, și în mâinile sale muncite.

Cu modestia moștenită de la familia sa, dar și cu forța mâinilor tatălui său, Ancuța  este de multă vreme un exemplu pentru comunitate, chiar dacă niciodată, nici ea, și nici părinții săi n-au vorbit despre asta.

În contextul actualelor discuții cu privire la ce fac autoritățile pentru „oamenii de aur” ai sportului românesc, cu siguranță,  și reprezentanții administrației publice locale din Vatra Moldoviței vor premia performanțele tinerei sportive.

„Cinstea părinților și a locului unde te-ai născut! A profesorilor și antrenorilor, care, zi de zi, au muncit alături de tine! Astăzi , mâinile tale bătătorite sunt răsplătite cu lacrimi de bucurie! O bucurie, pe care numai tu și colega ta ați gustat-o atunci când tricolorul a urcat pe catarg, și imnul a cântat lumii întregi despre România! Întreg satul nostru te admiră și se bucură pentru succesul tău!
Cinste vouă, părinți minunati, Nichifor și Niculina Bodnar, pentru că ați născut, crescut și educat un OM de o asemenea tenacitate”, a fost mesajul directorului școlii din Vatra Moldoviței, prof.pt. înv. primar, Ilaria Pușcă.

Medalia de bronz de la aceeași competiție a fost adjudecată de echipajul feminin de patru rame, compus din Ioana Vrânceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, medaliate cu argint de la Europene. Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 52 sec 220/1000, fiind devansate de Australia (06:48.220) şi Danemarca (06:50.530).

Australia a fost prima în clasamentul pe medalii, cu 5 de aur, 3 de argint şi 1 de bronz, urmată de Olanda, 4-1-4, Germania, 3-3-3, etc. România a fost a 13-a, cu 1-0-1. Obiectivul era câştigarea a două medalii şi două clasări pe locurile 4-6. Concursul a fost ultimul eveniment înaintea Campionatelor Mondiale de canotaj de la Linz-Ottensheim (Austria), de la sfârşitul lunii august, decisive în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.