România va fi reprezentată de nu mai puțin de 21 de sportivi suceveni la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate între 23 iulie și 8 august.

Județul nostru dă grosul lotului de canotaj, unde, mai bine de jumătate din sportivii calificați au origini sucevene.

Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă alcătuiesc echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară, Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă formează echipajul de dublu rame masculin, Ioan Prundeanu face parte din echipajul de dublu vâsle masculin, Elena Logofătu și Iuliana Anghel sunt în echipajul de patru rame feminin, Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari vor trage în barca de patru rame masculin, Ancuța Bodnar va concura la dublu vâsle feminin, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan și Florin Arteni-Fîntînariu fac parte din barca masculină de 8+1, în vreme ce Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu și Maria Tivodariu sunt în barca feminină de 8+1.

Pe lângă cei 19 canotori, județul Suceava va mai fi reprezentat la Tokyo de rădăuțeancaMădălina Amăistroaie, care va concura în proba de tir cu arcul și fălticeneanul Vlad Dascălu, în proba de mountain bike.

România are 100 de sportivi calificați la Tokyo, care vor evolua la 17 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul și tenis.

NICOLETA-ANCUȚA BODNAR, de loc din comuna suceveană Vatra Moldoviței este una dintre preferatele  iubitorilor acestui sport, de-a lungul timpului aceasta reușind să se remarce prin performanță, seriozitate și educație aleasă.

ANCUȚA BODNAR:

► Probă: Dublu vâsle

► Vârsta: 22 de ani (n. 25.09.1998, la Vatra Moldoviței / Suceava)

► S-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în august 2019, la Campionatul Mondial de la Linz. Calificarea a venit încă din semifinale, când Ancuța Bodnar și colega ei de dublu, Simona Radiș, au câștigat clar cursa. În finală, cele două tricolore au câștigat medalia de argint.

La Tokyo va fi una dintre marile noastre speranțe la cucerirea unei medalii!

Cele mai bune performanțe din carieră:

– Medalie de argint la Campionatul Mondial din 2019

– Dublă campioană europeană de seniori 2020 și 2021

– Medalie de argint la europeanul din 2019

– Dublă medaliată cu aur la Cupa Mondiala (2019 și 2021).

► Antrenor: Antonio Colamonici (coordonator), Vasile Măstăcan

► Când concurează la Tokyo: 24 iulie – serii; 26 iulie – semifinală; 28 iulie finala

SUCCES, ANCUȚA BODNAR!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.