Într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, fosta PDL-istă susţine că “degeaba vii cu o lege bună pentru monitorizarea şi sprijinirea asigurătorilor, dacă nu ai oameni la ASF care să înţeleagă cum să utilizeze aceste pârghii legislative, care se duc la învăţat, nu la supravegheat”.
Vorbind despre proiectul de lege privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor (care este programat, miercuri, pentru votul în plen), Andreea Paul anunţă că PNL votează în favoarea proiectului de lege vizând instituirea unui regim care pune la dispoziţia Autorităţii de Supraveghere Financiară un set de instrumente pentru a interveni în situaţii de criză financiară, într-un stadiu incipient în cazul unui asigurător aflat în dificultate sau în curs de a intra în dificultate.
Scopul rezoluţiei este de a garanta continuitatea funcţiilor financiare şi economice critice, precum şi reducerea impactului situaţiei de dificultate a acestuia asupra pieţei asigurătorilor şi a sistemului financiar, în general, punctează Paul.
„Deși se fac eforturi pentru ameliorarea cadrului legislativ care să dea ASF instrumente eficiente pentru gestiunea eventualelor crize, deprofesionalizarea celor care conduc ASF ne arată că degeaba vii cu o lege bună pentru monitorizarea şi sprijinirea asigurătorilor dacă nu ai oamenii care să înţeleagă cum să utilizeze aceste pârghii legislative, oameni care se duc la învăţat, nu la supravegheat. Instrumentul rezoluţiei este unul sensibil, cu atât mai mult cu cât implementarea acestuia poate avea drept consecinţă restrângerea drepturilor de proprietate ale acţionarilor şi ale creditorilor. Chiar dacă în tot cuprinsul legii se vorbește despre ASF ca autoritate competentă, după ultima numire şi nu numai, dați-mi voie să cred că aceste decizii grele care pot duce la restrângerea dreptului de proprietate nu se vor lua de fapt în Consiliu, așa cum este normal, ci de 1-2 persoane din acest Consiliu, cu experienţă, ceea ce nu este în regulă, ci chiar periculos”, încheie deputatul PNL.
Lasa un raspuns