Cine a spus că nu se poate transforma o mașină veche în una superbă? Andrei Apetrii, de loc din municipiul Vatra Dornei, pasionat de mașini, a echipat un model de BMW, vechi de zeci de ani, cu elemente care o transformă într-o bijuterie pe patru roți.

Mașina ar fi ajuns, cel mai probabil, la fier vechi, dacă tânărul nu și-ar fi lăsat amprenta asupra ei. O vară întreagă, de dimineața devreme, Andrei a ales să își petreacă timpul lucrând la visul său. Astfel, la mașina veche a fost schimbată caroseria, s-a lucrat la tapiserie, iar roțile au fost înlocuite.

Pe partea din față a mașinii a mai rămas doar capota, emblema. Bara este schimbată, aripile sunt schimbate, farurile, semnalizările, proiectoarele sunt schimbate. De mic mi-am dorit acest model de mașină, modelul BMW, seria 3 E30, ”ursuleț”, după cum mulți tineri cred că știu. Este fabricată în anul 1986 iar când am cumpărat-o pot spune că arăta într-o stare jalnică. Am investit foarte mult, foarte multă muncă, nopți nedormite. Volanul este îmbrăcat în piele, bordul este schimbat, scaunele sunt schimbate. Mașina a fost desfăcută complet, refăcută, sablată, antifonată, și s-a schimbat tot ce s-a putut schimba. Motorul l-am păstrat cel original și urmează să-l schimb”, a declarat Andrei.


Poate că pasiunea pentru mașini nu este întâmplătoare, tatăl tânărului fiind, potrivit spuselor localnicilor, unul dintre cei mai renumiți mecanici, acesta fiind și absolvent al Facultății de Mecanică din Iași.
Andrei Apetrii a câștigat, de curând, cea mai importantă distincție la o expoziție de mașini din Iași.