Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a afirmat, joi, că România esteăn grafic cu tot ce trebuia să facă pentru implementarea certificatului digital european privind COVID, document care va facilita călătoriile înre state, pentru a limita timpul de aşteptare la punctele vamale.

Certificatul digital european privind COVID, se lucrează de mai bine de două luni de zile, cu toate instituţiile implicate. Suntem în grafic cu tot ceea ce trebuia să facem până în acest moment”, a afirmat, joi, Andrei Baciu, citat de news.ro.

Acesta a precizat că certificatul ne va ajuta, la nivel european, să avem o abordare integrată.

Pentru a avea o abordare uniformă la nivel european (…) s-a creat acest certificat digital european privind COVID. Va facilita călătoriile înre state, pentru a limita timpul de aşteptare la punctele vamale. Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toate dovezile pe care le prezentăm sunt veridice. Este esenţială autenticitatea. Noi vom folisi în România modelul prezentat de Comisia Europeană – cu cod QR, care va garanta veridicitatea”, a mai precizat Baciu.

Acesta a explicat că certificatul este programat pentru a fi lansat la 1 iulie, iar în România va exista un portal dedicat.

 

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.