Sâmbătă și duminică, 21-22 mai, la Pitești s-a desfășurat campionatul național de seniori, tineret și juniori, organizat de Federația Română de Atletism, Asociația Județeană de Atletism Argeș și Primăria municipiului Pitești.

Antrenorul Prâsneac Cristian alături de Andrei Dorin RusuÎn cadrul acestei etape, județul Suceava a fost reprezentat de doi sportivi legitimați la CSM Dorna Vatra-Dornei, club structurat de Primăria municipiului Vatra-Dornei. Andrei Dorin Rusu, fiind la primul an de junior 1, a reușit o mare performanță pentru clubul dornean, calificându-se la Campionatul Mondial de Juniori 1, ce va avea loc în perioada 19-24 iulie în Bydgoszcz din Polonia.

Sportivul dornenilor a reușit să se încadreze sub baremul probei de 10.000 metri, având un avantaj de 21 secunde. Baremul probei a fost de 31 minute și 10 secunde, iar Andrei Dorin Rusu a obținut 30 minute și 49 secunde.

Prâsneac Cristian, antrenor la CSM Dorna Vatra-Dornei, a declarat la finalul competiției că este foarte încântat de calificarea obținută de Andrei Dorin Rusu, deși sportivul este junior 1 în primul an.

„Este o calificare istorică ținând cont că la Vatra-Dornei nu există o pistă sintetică. Am fost puțin dezavantajați față de ceilalți adversari care se antrenează în fiecare zi pe o suprafață sintetică”, a mai declarat antrenorul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.