Marian Andronache, viceprimarul municipiului Suceava, candidat la un fotoliu în Camera Deputaților din partea PMP Suceava, consideră că partidele trebuie să aibă oameni bine pregătiți în domeniile în care au activat, pentru a putea face față în funcțiile de administrație.

„Înțeleg că astăzi la modă sunt tehnocrații. Dacă ești tehnocrat ești cel mai bun, ești iubit de oameni, ești respectat, ești ridicat în rang. Electoratul cere astăzi oameni noi în politică. Liderii partidelor istorice se laudă cu noi achiziții arătând că răspund dorinței alegătorilor. Nu s-a inventat acum roata. Știți cine a fost primul politician care a cerut vechilor politicieni să facă un pas în spate? A fost Traian Băsescu, cel care a promovat tineri în mandatele sale de ministru al Transporturilor, de primar general al capitalei și chiar de președinte de partid. Mulți dintre ei au confirmat și așa s-a început reforma clasei politice. Partidele trebuie să aibă oameni bine pregătiți în domeniile în care au activat, gata oricând să poată prelua funcții din administrație, cărora să le facă față, nu să înceapă să învețe după ce sunt numiți în acele funcții. Acesta este motivul pentru care eu am ales Partidul Mișcarea Populară”, a declarat Marian Andronache.

Viceprimarul Marian Andronache a amintit și de situația creșelor și grădinițelor din municipiul Suceava.
„Avem o singură creșă în municipiul Suceava și nu am nicio șansă să conving Consiliul Local să construiască altele, deși cererile părinților pentru creșe și grădinițe sunt numeroase. Dacă nu avem o lege care să oblige consiliile locale să construiască astfel de unități de educație timpurie, întotdeauna se vor găsi alte priorități. Dragostea de învățătură se induce copiilor de la cele mai mici vârste, cu ajutorul celor specializați. Bunicile sau bonele, cu oricâtă grijă i-ar înconjura pe cei mici, nu pot suplini experiența unui educator. Copii astfel introduși în sistem vor fi mai puțin tentați să abandoneze școala”, a transmis Marian Andronache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.