Traficul rutier îngreunat din municipiul Suceava reprezintă un subiect dezbătut tot mai frecvent în ultima vreme.

Mai mult decât atât, au existat persoane din administrația locală care au și încercat să „fluidizeze” acest trafic, însă, mai rău au făcut. Canditatul Partidului Mișcarea Populară, Marian Andronache este de părere că, o parte din aglomeraţia de pe şoselele urbei, se datorează amplasamentului foarte nereuşit al pieţei angro, situată în zona cartierului Burdujeni, în apropierea gării.

Trebuie spus că, în prezent, piaţa angro are o suprafaţă de 3.600 de mp, suprafaţă foarte mică faţă de necesarul celor care îşi desfăşoară activităţile comerciale în acea zonă. Totodată, în imediata apropiere sunt alte 2-3 pieţe private, a căror suprafaţă depăşeşte 7.000 mp.

 

Andronache vine cu soluții concrete

Marian Andronache, candidatul PMP la Primăria Suceava,  precizează că, noua piaţă angro poate fi amenajată pe o suprafaţă de 30.000 mp (circa 3 ha), la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, cu racord la toate utilităţile, însemnând apă curentă, canalizare şi gaz, cu toate facilităţile pentru comercianţi, inclusiv hotel pentru cazarea acestora, toalete şi duşuri. O altă problemă, încă nerezolvată în municipiul Suceava, se referă la construirea unei parcări pentru tiruri. Această parcare ar fi de preferat să aibă o suprafaţă de 10.000 mp (circa 1ha), modernă, betonată, să fie cuplată cu piaţa angro, astfel încât facilităţile să fie comune. Comercianţii, care în marea lor majoritate vin din sud, pe E 85, nu vor mai fi obligaţi să tranziteze oraşul până în Burdujeni, iar şoferii camioanelor din lipsa parcărilor special amenajate sunt nevoiţi să le lase peste tot prin municipiu.

Marian Andronache se arată optimist în ceea ce priveşte aceste două obiective de investiţii, precizând că se vor recupera destul de repede, fiind aducătoare de venituri.

„Sunt investiţii normale, realiste, de bun simţ, absolut necesare pentru municipiul Suceava. Fiind amplasate la intrare în municipiul Suceava, accesul se va face cu uşurinţă, fiind facil atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători”, a conchis Marian Andronache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.