Jurnalistul Dan Andronic a fost audiat, în cursul zilei de luni, în dosarul privind fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009.

 

În timpul audierilor din Comisia parlamentară de anchetă pe marginea alegerilor prezidenţiale, jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit și motivul pentru care se afla acasă la Gabriel Oprea.

„Acolo am fost chemat pentru a oferi un sfat în ceea ce priveşte modul de reacţie faţă de mass-media, pentru că eram un om care avusese contacte în această zonă – în 1992 eram ziarist, devenisem consultant, dar îmi păstrasem legăturile şi expertiza în zona mass-media.

Am fost în calitate de consultant, tocmai terminasem campania electorală cu Traian Băsescu. Din punct de vedere formal, lucrurile se terminaseră odată cu începutul votului la turul doi de scrutin, pentru că nu mai ai ce să…, orice contract se închide, urmează rezultatul şi nu ai ai ce să schimbi în ziua aia. Dacă vreţi, ieşisem din sfera contractuală cu Traian Băsescu”, a spus Andronic, potrivit Dcnews.ro

Senatorul PNL Daniel Fenechiu l-a întrebat în comisie pe Dan Andronic dacă nu îşi face griji că s-ar putea afla „în zona instigării”, având în vedere discuţia pe care jurnalistul susţine că ar fi avut-o în seara alegerilor cu Laura Codruţa Kovesi în care i-ar fi spus acesteia: „potoliţi-l pe Vîntu şi potoliţi şi Realitatea”.

„Nu, pentru că am dat-o pe un ton de glumă, nu a fost un sfat prin care o îndemnam pe dna Kovesi să îl aresteze pe Vîntu. Nici nu mi-aş fi închipuit că face dna Kovesi aşa ceva ca să potolească o televiziune. A fost pur şi simplu o remarcă colocvială”, a precizat Dan Andronic.