Joi, 19 decembrie, la ora 15.52, un bărbat, electrician la o firmă de înghețată din Suceava, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că I.B., coleg de serviciu, în timp ce desfăşura activităţi în incinta halei fabricii de înghețată a căzut în gol de la etajul 2 şi este inconştient.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că I.B., de 57 ani, este angajat al firmei pe postul de electrician.
În jurul orei 15.00, acesta, împreună cu colegul său,  în timpul programului de lucru, s-au deplasat  la o hală în construcţie, cu destinaţia de depozit frigorific, unde au un contract de mentenanţă şi urmau să aibă o nouă lucrare și au urcat la etajul al doilea al halei pentru a stabili un necesar de materiale. Pe placa fiecărui etaj se află o gaură de dimensiunea 3x3m, spaţiu prevăzut pentru a fi amplasat liftul, iar într-un moment de neatenţie, I.B. a căzut în gol de la o înălţime de 9 m.
Întrucât a auzit un zgomot puternic, colegul său a coborât la parter, unde l-a observat pe I.B. care era inconştient apoi a apelat SNUAU 112 pentru a solicita un echipaj al ambulanţei.
La faţa locului s-au prezentat 2 echipaje SMURD, unul de descarcerare şi un echipaj al ambulanţei care i-au acordat primele îngrijiri medicale victimei, iar ulterior aceasta a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost diagnosticată cu „politraumatism prin cădere de la înălţime, fractură de bazin, traumatism toraco-abdominal”, fiind continuate investigaţiile.
La 19.12.2019, orele 19.45, ca urmare a leziunilor suferite, I.B. a decedat la Spitalul Județean de Urgență Suceava.
A fost anunțat SML Suceava în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă” și „ucidere din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.