Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au desfășurat Campania Naţională privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, precum şi verificarea condiţiilor de muncă şi a modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă, pentru lucrătorii din cadrul unităţilor, care au ca obiect de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

Această campanie a fost desfășurată în perioada 6-7 martie, la nivel național, și a avut ca scop diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea, de către angajatorii din domeniul întreţinerii şi reparaţiilor auto, a prevederilor legale menţionate, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca tinerilor şi a copiilor și altele. În cadrul campaniei, au fost verificate și domeniile de muncă în securitate și sănătate în muncă, inspectorii controlând un număr de 26 de angajatori. În urma acestor controale, un număr de 14 angajatori au fost sancționați contravențional, valoarea amenzilor aplicate fiind de două mii de lei.

Principalele deficiențe constatate la angajatori au fost neefectuarea unei supravegheri medicale adecvate, nerealizarea evaluării riscurilor pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor. Mai mult, angajatorii nu au completat fișele de post ale angajaților.

Deficienţe constatate de către inspectorii ITM Suceava, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost neîntocmirea sau necompletarea dosarelor personale pentru salariaţi, faptul că nu s-a putut face dovada acordării concediilor de odihnă, nu s-au respectat prevederile legale privind repausul săptămânal, completarea regulamentului intern și nu s-a păstrat registrul general de evidenţă a salariaţilor, la sediul angajatorului.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.