Scriitoarea Angela Furtună este laureata Premiului pentru Eseu, pentru publicarea cercetărilor reunite sub genericul Monica Lovinescu. Est-etica, Vol. I, Geneze.

angela furtunaDecernarea a avut loc în seara de 26 aprilie, pe scena Teatrului Luceafărul, în cadrul prestigioaselor manifestări defășurate cu ocazia Zilelor Convorbirilor Literare. Premiul Opera Omnia a fost oferit prozatorului Augustin Buzura.

Zilele Convorbiri Literare au fost organizate sub marca Uniunii Scriitorilor din România, Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii, Consiliul Județean Iași, Primăria Iași, Filarmonica Iași, Teatrul Luceafărul Iași, Universitatea Petre Andrei Iași.

Agenda manifestărilor – care au avut anvergură internațională – a fost bogată și a inclus nume de vârf din literatura și viața academică românească din țară, din Republica Moldova și de la Cernăuți, din Franța, Austria și din Germania. Pentru prima oară, Gala de decernare a premiilor a inclus un podium poetic al excelenței, organizat împreună cu concertul Filarmonicii Moldova din Iași, avându-l ca invitat și pe celebrul artist Grigore Leșe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.