Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a salutat decizia președintelui României de a promulga legea privind construcția Autostrăzii Nordului, Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Baia Mare.

Fădor a precizat că până în momentul de față, Estul României a fost ținut în subdezvoltare de toate guvernele PSD care s-au succedat la putere de la Revoluție.

„Această realitate ne este arătată mereu de raportările Uniunii Europene care poziționează partea de est a țării noastre printre cele mai slab dezvoltate regiuni din cadrul UE, realitate care,însă, se va schimba prin eforturile Guvernului PNL”, a spus Angelica Fădor.

Ea a adăugat că în ultimul an, odată cu venirea PNL la guvernare, administrația liberală din județul Suceava a reușit să deblocheze proiecte importante pentru Bucovina, pentru Suceava.

„În ultimul an, odată cu venirea PNL la guvernare, administrația liberală din județul Suceava a reușit să deblocheze proiecte importante pentru Bucovina, pentru Suceava. Cel mai recent proiect, unul capital pentru dezvoltarea economică a zonei, va intra în curând în faza de implementare, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea și au fost desemnați câștigătorii pentru realizarea documentației tehnice pentru cele trei loturi de autostradă care vor lega Baia Mare de Suceava.

Este vorba despre Autostrada Nordului care va conecta Nord-Vestul țării cu Nord-Estul și care va facilita mobilitatea mărfurilor și a persoanelor.
În pregătirea demarării acestui proiect esențial pentru creșterea nivelului de trai al bucovinenilor și pentru dezvoltarea economică a zonei, președintele CJ, Gheorghe Flutur, a anunțat deja că instituția Consiliului Județean va coordona construcția centurilor ocolitoare ale orașului Gura Humorului și municipiilor Câmpulung Moldovenesc și Vatra-Dornei”, a declarat deputatul PNL de Suceava.

La final Angelica Fădor a afirmat că cele două autostrăzi vor fi stâlpii ai dezvoltării Bucovinei și întregii Moldove.

„În calitate de co-inițiator al legii privind construcția Autostrăzii Nordului, salut decizia președintelui Iohannis de a promulga actul normativ. Autostrada Nordului și Autostrada Moldovei vor fi stâlpii relansării economice a Bucovinei și întregii Moldove”, a spus Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.