Guvernul României a alocat un  buget de 450 milioane euro pentru susținerea familiilor vulnerabile, anunță deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor.

Această inițiativă are ca scop finanțarea de servicii de consiliere și sprijin material pentru familiile monoparentale cu un singur părinte, în special pentru mame, precum și pentru copiii care provin din medii defavorizate, mai include ajutor financiar pentru achiziționarea trusoului pentru nou-născuți, precum și fonduri pentru copiii în vârstă școlară, pentru acoperirea cheltuielilor cu rechizitele, îmbrăcămintea, transportul la școală și reparațiile în locuință.

Din această sumă se vor finanța servicii de consiliere specifice, cât și sprijin material direct pentru familiile monoparentale în care unicul părinte este mama, în general, dar și orientat pe copiii proveniți din medii defavorizate.

Părinții vor primi 2.000 lei pentru achiziția trusoului pentru nou-născut, iar copiii de vârstă școlară vor beneficia de fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu rechizitele, îmbrăcămintea și transportul până la școală, dar și pentru reparații în locuință”, transmite Angelica Fădor.

Aceiași inițiativă are ca scop ajutarea părinților cu venituri mici și care își cresc singuri copiii, prin finanțarea de cursuri de recalificare pentru a obține mai multe posibilități de angajare, aceasta include și posibilitatea de a utiliza vouchere pentru plata unor activități extra-școlare ale copiilor, atât în timpul programului de lucru, cât și în timpul cursurilor de recalificare profesională.

Pentru redresarea financiară a părinților cu venituri mici, care își cresc singuri copiii, vor fi achitate cursuri de recalificare, care le vor oferi mai multe posibilități pe piața muncii.

În perioada cursurilor de reconversie profesională, dar și în timpul programului de lucru, părinții vor putea utiliza vouchere pentru plata unor activități extra-școlare ale copiilor”, a declaratAngelica Fădor, deputat PNL.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.