Deputatul PNL Angelica Fădor a afirmat, duminică, 3 noiembrie, despre Viorica Dăncilă, că este „disperată” să nu se facă de ruşine la alegerile prezidenţiale, de aceea vrea să majoreze salariul minim cu 100 de lei, chiar în ziua votului de învestire a Guvernului, deşi deficitul bugetar e aproape de 3%.

 „Viorica Dăncilă se folosește cât mai poate de funcția de premier pentru a mai câștiga câteva voturi și a nu se face de rușine la alegerile prezidențiale. Deși deficitul bugetar se apropie îngrijorător de 3%, premierul demis vrea să adopte repede, chiar mâine, în ziua votului asupra Guvernului PNL, proiectul privind majorarea salariului minim brut pe țară. Mai mult, premierul vrea să ia o astfel de hotărâre exact cu o săptămână înaintea alegerilor. Decizia premierului are doar rațiuni politice, nefiind decât un experiment de natură electorală și care are scopul de a atrage voturi nemeritate. Viorica Dăncilă vrea să mai dea 100 de lei românilor, doar ca să supraviețuiască politic”, a precizat deputatul Angelica Fădor.

Angelica Fădor a acuzat-o pe Viorica Dăncilă, premierul demis, că a transformat Executivul în „unealtă electorală” şi le-a transmis un mesaj parlamentarilor, de a vota învestirea Guvernului Orban, luni, deoarece este responsabilitatea acestora de a scoate ţara din criză guvernamentală.

„Astfel de abordări arată că Viorica Dăncilă a transformat Guvernul într-o unealtă electorală, un argument în plus pentru ca mâine Guvernul PNL să fie învestit de Parlament. Fiecare parlamentar va purta mâine întreaga responsabilitate pentru situația în care poate ajunge România dacă noul Executiv va fi respins de Parlament. Votul acordat Guvernului PNL va fi un vot pentru ieșirea României dintr-o criză guvernamentală ce afectează economia și funcționalitatea statului”, a spus Angelica Fădor.

Totodată, deputatul PNL a afirmat că printre primele măsuri pe care le va lua Guvernul Orban, se va afla rectificarea bugetară, pentru a fi evitate problemele legate de neplata unor salariaţi înainte de sărbători sau neplata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap.

„Imediat după învestire, Guvernul Orban va face rectificarea bugetară pentru a evita riscul intrării unor instituții în incapacitate de plată. Această rectificare este necesară și pentru a evita neplata salariilor pentru anumite categorii de salariați înainte de sărbătorile de iarnă, dar și pentru a evita neplata indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap și însoțitorii lor. Ulterior, va demara construcția Bugetului de stat pentru anul viitor! Așadar, cer tuturor parlamentarilor de bună-credință să vină mâine în plenul Parlamentului pentru a închide definitiv capitolul nefericit numit “Viorica Dăncilă”, a subliniat deputatul PNL Angelica Fădor.

 

Trebuie amintit faptul că luni, 4 noiembrie, a.c., va avea loc votul de încredere pentru noul Executiv. Pentru ca Guvernul Orban să primească votul de încredere în Legislativ sunt necesare 233 de voturi „pentru”. Premierul desemnat, Ludovic Orban a declarat că, la votul pentru învestirea Guvernului, pe lângă cei 225 de parlamentari din grupurile care au anunţat că susţin noul Executiv, a discutat cu alţi 11 aleși care i-au spus că vor fi prezenți în plenul reunit de luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.