Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a informat că Guvernul condus de PNL a asigurat un mix optim de măsuri care să ducă la relansarea economică post-pandemie.
„Avem cel mai ambițios buget de investiții din istoria României, un buget care continuă filosofia bugetară de anul trecut și care a adus o schimbare față de modul în care socialiștii cheltuiau banii românilor.
Am alocat 61,9 miliarde de lei către proiecte majore care vor contribui la relansarea economiei și la îmbunătățirea vieții cetățenilor. În total, 5.5% din PIB merg către investiții, un record în ultimii 31 de ani.
Bugetul pentru anul 2021 a fost construit în contextul crizei sanitare, al crizei economice generate de pandemia Covid-19 și al dezechilibrelor macroeconomice majore acumulate în anii premergători crizei”, a spus deputatul Angelica Fădor.
Aceasta a mai spus că Guvernul păstrează în anul 2021 o politică fiscală neutră, adică NU introduce impozite și taxe noi și nici nu le majorează pe cele existente.
„Păstrăm și o parte dintre facilitățile fiscale de care au beneficiat operatorii economici în anul 2020.
În anii 2018-2019, proiectele de buget au fost prezentate în Parlament alături de majorări consistente de fiscalitate, care au dărâmat competitivitatea agenților economici români și au afectat negativ puterea de cumpărare a românilor.
Indicatorii de bază pe care a fost construit bugetul pentru anul 2021 ne dau garanția că în anul 2021 putem avea o creștere economică solidă și vom înregistra o ameliorare a echilibrelor macroeconomice, interne și externe”, a conchis deputatul sucevean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.