Deputatul PNL, Angelica Fădor,  consideră că în aceste momente grele, atât la nivel județean, cât și la nivel național, oamenii trebuie să dea dovadă de compasiune, unitate și solidaritate.

„Trecem cu toții prin momente dificile, atât la nivel de județ, cât și la nivel de națiune, iar acum, mai mult ca niciodată, trebuie să dăm dovadă de solidaritate, de unitate și de compasiune. Măsura instituirii carantinei, oricât de greu este de acceptat, reprezintă o măsură absolut necesară pentru a ne proteja pe noi și pentru a îngrădi răspândirea virusului”, a afirmat deputatul PNL.

Aceasta a adăugat că după cele întâmplate la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, unde zeci de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 și zeci de pacienți și-au pierdut viața, Guvernul României a luat măsuri administrative și logistice imediate pentru gestionarea cum se cuvine a situației, măsuri care ne vor ajuta  să traversăm cu liniște și siguranța zilei de mâine această perioadă foarte dificilă.

Încet, dar sigur, Spitalul Județean reintră pe făgașul normal.

Angelica Fădor a precizat că începând cu 2 aprilie, patru medici militari din Ministerul Apărării Naționale asigură managementul Spitalului Județean, iar lucrurile au reînceput să funcționeze.

Deputatul sucevean a preciazat că președintele Iohannis anunța atunci că la spitalul din Suceava au fost deja livrate 5.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical și 20.000 de măști de protecție, de mănuși, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID-19 și că autoritățile locale și cele centrale, au primit sarcina foarte clară de a asigura absolut tot ce este necesar în Suceava pentru a permite revenirea cât mai repede la o stare de normalitate.

„Astfel, din bugetul Consiliului Județean a fost alocată suma de 7.000.000 lei, pentru achiziționarea a 44 ventilatoare si 170.000 lei pentru achiziționarea de către ISU a materialelor necesare în această perioadă dificilă, pentru ca ulterior această sumă să fie suplimentată pentru achiziționarea si a altor echipamente.

În aceeași zi, Primăria Suceava a achiziționat al doilea aparat de testare tip RT-PCR și 1000 de kituri de testare, iar Prefectura Suceava și Consiliul Județean Suceava s-au ocupat de cazarea și masa pentru 51 de persoane: medici, asistente și personal auxiliar, venite din alte județe și au asigurat cca. 1 100 locuri de carantinare”,  a mai spus Angelica Fădor.

Totodată, parlamentarul sucevean a arătat că la Suceava au ajuns 10 medici militari de diferite specialități (anestezie, boli infecțioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgență), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, pentru a suplini numărul de cadre medicale necesare funcționării Spitalului Județean, iar în perioada următoare revine la serviciu personalul medical care a fost indisponibil în ultima perioadă.

Complementar acestor măsuri, cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huşi, au fost dezinfectate spaţiile de circulaţie în incinta spitalului judeţean, dar și din municipiu.

„Atenția, în această perioadă, s-a îndreptat și asupra celorlalte spitale din județ,cu atat mai mult cu cat si spitalele din Campulung-Moldovenesc si Falticeni se confruntă cu mari probleme. Cred cu putere că vom ieși întăriți din această situație dificilă, dacă vom înțelege lecțiile dure pe care ni le dă criza din aceste zile. Tot ce contează este să trecem cu bine peste această încercare și apoi să reconstruim, împreună, Suceava”, a conchis deputatul Angelica Fădor.

One Response

  1. Mos_Kute

    Pana iese el leader maximo de la raionul de coro unde este momentan poprit,pentru revizie,ca sa o luam de la capat cu o noua campanie de hai/mars din bukowina,cu alt faeton de samanatorism si tsopism care ne-a adus unde ne-a adus,iaca,iese aceasta madama rasuflata, expirata ,ca sa ne tina de vorba ca ar fi,de fapt,o noua serie de succesuri ce se intampla acum la Suceava,nu e nici un dezastru,nu ne-am intors la nivelul anului 1991,toamna..Toate ideile putine dar fixe ale lui Flutur,toate marotele sale s-au prabusit peste noi ,izmenele sale nationale precum si curaua cu margele dar si bundita cu jderi de dreapta ,toate flutura a paguba peste proiectele sale politice de doi bani…Nema aeroport and curse la Bergamo si nu mai stiu pe unde,or sa fuga low cost-urile ca dracul de tamaie de Suceava,diasporenii intampinati cu trambite sunt sau vor fi,daca vor mai fi,primiti cu catuse si antemergator spre carantina,turismul pe care il contorsiona dumnealui din efecte secundare ale statisticii de casa va redeveni ce-a fost si mai mult decat atat,adica un fel de esenta de kkt butaforic,unde vor mai fi festivaluriele pestelui,ale cetinii,ale mamamligii,ale plutasilor din delta fluviului Baseu,unde?Dar spitalul,perla coronei (!!!),transformat in morga,un Auschwitz decorat de sasul suprem? Dar drumurile si ulitele judetene facute cu bani publici ca sa nu se zdruncine la boase camioanele lu’ domnu’ Troase,dar BRC lu’ Gaza&Sohn,ei,vor mai fi aceste mictionari fratesti in santul Cetatii de Scaun?
    Du-te, fa, la Pojorata sau de pe unde esti dumneata,cratita te asteapta ezact la etapa la care ai lasat-o de izbeliste,vremurile voastre au apus …Mai stai o tura,poate mai uita lumea…

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.