Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor este de părere că revoluția fiscală a guvernului PSD-ALDE este o piatră de moară pentru primării.

„Vă întrebați de ce sunt nemulțumiți primarii de revoluția fiscală a PSD? E simplu: prin reducerea impozitului de la 16% la 10% doar Primăria Generală a Bucureștiului ar pierde un miliard de lei. Bugetele locale pierd 7 miliarde lei, anual, după reducerea impozitului pe salarii, adică 12% din veniturile de la nivelul anului trecut. Explicația este tot simplă: 71% din impozitul pe venitul salarial reprezintă venit al administrațiilor locale”, susține deputatul PNL.

Angelica Fădor precizează că o reducere de la 16% la 10% a impozitului pe salarii presupune o reducere cu peste o treime a veniturilor statului din impozitul pe venitul salarial, deci și o reducere proporțională a veniturilor bugetului local.

„Anul trecut bugetul general consolidat a obținut din venitul salarial 27,7 miliarde lei și aproape 20 miliarde au mers către administrațiile publice locale. În condițiile în care impozitul pe venitul salarial scade de la 16% la 10% atunci bugetul pierde 10 miliarde lei, iar administrația locală pierde și ea aproximativ 7 miliarde lei. În această situație, e firească supărarea primarilor, indiferent de coloratura politică a acestora, pentru că ei sunt cei care trebuie să le explice oamenilor care au avut încredere în ei și i-au votat, de ce sunt nevoiți să amâne realizarea unor proiecte și de ce alte proiecte nu se vor mai realiza deloc. Se pierd, practic, banii care ar fi fost destinați secțiunii de dezvoltare, dar dezvoltarea localităților este ultima preocupare a guvernării PSD-ALDE. Există chiar riscul ca unele administrații să intre în incapacitate de plată. Poveștile cu care vine PSD pentru a-i păcăli pe primari, acea echilibrare a bugetelor, respectiv a dezvoltării, nu face decât să îi pedepsească pe acei primari care sunt harnici, care muncesc, se dezvoltă, dar, se dezvoltă prea repede – din punctul de vedere al PSD, un PSD care trebuie să îi premieze pe ceilalți”, a declarat deputatul Angelica Fădor.

Aceasta susține că e evident, astfel, că revoluția fiscală a PSD, amânată deja de două ori, se sparge în capul cetățenilor care vor fi nevoiți să plătească taxe și impozite mai mari, să nu beneficieze de facilități, să nu beneficieze de investiții, fiind în același timp și piatra de moară pe care primarii sunt nevoiți să o ducă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.