În cadrul celui mai mare târg de nunți din țară, care are loc anual la Romexpo, revista „Ghidul Miresei” a venit cu o propunere inedită: aceea de a aduna mai multe interprete de muzică  populară din zone diferite ale țării, care să se îmbrace în rochii de mireasă. Pentru a se diferenția însă, fiecare artistă a trebuit să își accesorizeze rochia cu elemente care să reprezinte zona etnofolclorică din care vine.

Acestei provocări a răspuns și frumoasa interpretă de muzică populară din Bucovina, Angelica Flutur. Asemeni mireselor de odinioară, reprezentanta huțulilor a purtat o coroniță din flori roșii, iar la gât mărgele albe.

„De când am fost sunată pentru a participa la acest eveniment, m-am tot gândit cum să fac să scot mai mult costumul popular în evidență, iar în acest sens am studiat fotografii vechi cu miri și i-am și cerut ajutorul Ginei Păsăila, un om priceput în ceea ce înseamnă modă, care mi-a sugerat să-mi pun mărgele albe și flori roșii pe cap. Pentru asta i-am cerut ajutorul Alexandrei Cost care mi-a făcut coronița cu flori, iar pe cap am mai avut o coadă împletită care îi aparține colegei mele generoase Cosmina Adam. Bundița pe care am purtat-o îi aparține, de asemenea, Ginei Păsăilă, deoarece bundița mea era puțin prea lungă și îmi acoperea talia. Trebuie să recunosc că m-am făcut ușor remarcată prin piesele de costum din Bucovina”, a declarat pentru SuceavaLive, Angelica Flutur.

Cea care cu atâta profesionalism îi reprezintă pe huțuli a fost singura artistă din Bucovina care a fost invitată să fie model pentru o rochie creată de unul dintre cei mai renumiți designeri, Natalia Vasiliev.

„Această experiență m-a onorat deoarece am fost singura reprezentantă a Bucovinei și, din fericire, am purtat o rochie semnată Natalia Vasiliev, ceea ce nu credeam vreodată că voi purta. A fost o plăcere reală pentru mine și mă bucur că am avut ocazia să o cunosc personal pe Natalia Vasiliev, designerul minunatei rochițe de mireasă. Când am ajuns la standul cu rochii NATALIA VASILIEV am știut din start ce fel de rochie vreau: o rochie pe corp și neapărat cu mâneci deoarece aveam bundița care nu se potrivea la altfel de model. Aș repeta oricând această experiență”, mărturisește Angelica.

Pe lângă prezentarea care a avut loc în cadrului târgului de nunți, interpretele de muzică populară au fost prezente și în cadrul emisiunii „TEO SHOW”, de la Kanal D.


Teo, unul dintre cei mai iubiți oameni de televiziune din ultimii ani, recunoscută pentru talentul său de a realiza emisiuni memorabile, a subliniat în cadrul emisiunii că de Angelica Flutur o leagă o prietenie de peste un deceniu.

Angelica Flutur a mai declarat că i-ar plăcea să vadă la nunțile la care participă mirese care să nu renunțe la rochiile clasice de mireasă, iar în același timp să fie și tradiționale.

„Am văzut multe mirese până acum, dar nu am întâlnit o mireasă care să abordeze acest stil. În general miresele  sunt cu rochie albă, pe corp, tip prințesă, sirenă, sau îmbrăcate total în costum popular, ceea ce este o încântare pentru mine, dar m-aș bucura să văd o mireasa îmbrăcată asa cum am fost eu: să nu renunțe la rochia albă, dar să o accesorizeze cu ceva elemente din costumul popular”, a spus artista. 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.