Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pregătește amenzi pentru cei care nu își depun la timp declaraţiile de avere şi de interese anuale. Acestea trebuie depuse până la data 15 iunie, în caz contrar, sancțiunile sunt de până la 2.000 de lei, se arată într-un comunicat ANI.

Declaraţiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, şi cuprind drepturile şi obligaţiile declarantului, ale soţului/soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere şi vor cuprinde toate datele şi informaţiile solicitate de formular, cât şi funcţia şi activităţile prestate de persoanele în cauză”, precizează ANI.

De asemenea, „persoanele suspendate din exerciţiul funcţiei sau al demnităţii publice pentru o perioadă ce acoperă integral un an fiscal vor actualiza declaraţiile în termen de 30 de zile de la data încetării suspendării”, se mai arată în comunicat.

Declaraţiile vor fi păstrate pe site-ul ANI şi pe Portalul public al Agenţiei pe toată durata exercitării funcţiei sau mandatului, apoi trei ani după încetarea acestora, după care vor fi arhivate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.