Vreme caniculară în România, în următoarele trei zile. Meteorologii au anunțat că se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35 de grade Celsius, iar în unele zone chiar și 37.

În intervalul 21 – 23 august disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

Pe parcursul zilei de miercuri (21 august), local în vestul, nord-vestul, sudul și sud-estul țării, iar joi (22 august) și vineri (23 august), cu precădere în sud se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35 de grade, iar izolat în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării.

Marți, la ora 10:00, în Satu Mare se înregistrau deja 33 de grade Celsius, iar în mai multe zone din Crișana și Banat temperaturile atinseseră 32 de grade. În București termometrele arătau 30 de grade Celsius.

Potrivit ANM, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va continua să fie ridicat și pe parcursul zilelor de sâmbătă (24 august) și duminică (25 august).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.